Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Extra magazijn van Komatsu Europe in gebruik genomen

Onlangs breidde Komatsu zijn logistiek centrum in Vilvoorde met 10.000 m² uit. Hiermee kan de producent nu ook grote en zware wisselstukken stockeren en de aanvoer van originele onderdelen versnellen in heel Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Het is een hoogtechnologische opslagplaats geworden, met het accent op duurzaamheid.

Air picture Komatsu_Vilvoorde 2023
Komatsu

Met de nieuwe uitbreiding komt de totale oppervlakte van het logistieke centrum in Vilvoorde op meer dan 59.000 m². Dat is heel wat meer dan bij de opstart in 1973, toen het magazijn amper 15.000 m² besloeg. De opslagplaats telt momenteel al 840 PV-panelen die jaarlijks 32,499 MWh produceren en de CO2-uitstoot over 20 jaar naar schatting met 3323 ton kunnen verminderen. Tijdens het komende jaar worden er nog 1000 extra exemplaren geïnstalleerd. Het nieuwe deel van het logistieke centrum kenmerkt zich door meerdere technologische oplossingen, zoals met de zon meedraaiende lichtvangers op het dak, vloerverwarming en een veilige opslagplaats met een  schuimblusinstallatie voor gevaarlijke of risicovolle stoffen. 

Deze uitbreiding vereenvoudigt de ondersteuning voor de elektrische dumptrucks die onlangs in Scandinavië werden geleverd en verbetert de efficiëntie van de magazijnactiviteiten door een grotere voorraad grote en zware wisselstukken te mogelijk te maken. Vandaag liggen er meer dan vijf miljoen exemplaren opgeslagen, goed voor 500 miljoen euro (winkelwaarde) en ongeveer 230.000 referenties. Het zwaarste wisselstuk weegt maar liefst 24 ton.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten