Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Familiebedrijf Democo Group verwelkomt derde generatie

Eén van de grootste bouw- en ontwikkelingsbedrijven van ons land - Democo Group - krijgt met Thibaud Demot (33) en Raf Houben (39) een nieuwe CEO en COO. Op die manier komt ook de derde generatie aan het roer van het familiebedrijf. Het duo heeft, samen met het directiecomité en de raad van bestuur, een ambitieus plan opgesteld.

BKBC - 2024-09-30T142302.363
Democo Group

Met een nieuwe operationele leiding, komt er ook een nieuwe toekomst voor Democo Group. “Zo zijn we concreet bezig met de ontwikkeling van een circulaire hub, aan de haven van Brussel”, zegt Thibaud Demot. “In samenwerking met BC materials brengen we er verschillende partners samen die werken rond circulariteit. Door dit op één locatie te doen, zorgen we voor een unieke kruisbestuiving. Samen willen we een hefboomeffect creëren dat op termijn het volledige bouwproces nog veel sterker kan verduurzamen.” ​

Demot en Houben willen de komende jaren ook inzetten op het versnellen van de energietransitie bij bedrijven en overheden. “Daarom zijn onze techniekbedrijven AEW, Demtec Services en Vandenbriele zopas gefuseerd tot het nieuwe duurzaamheidsbedrijf ‘The Energy Circle’. Met onze gebundelde expertises en nieuwe diensten bieden we voortaan totaaloplossingen aan om grote, energieverslindende gebouwen in Vlaanderen stevig te verduurzamen.”

“We willen bovendien nog meer inzetten op opleiding van medewerkers om hun kennis en betrokkenheid te verhogen”, vult Raf Houben aan. “Veiligheid blijft onze absolute prioriteit. We zetten bovendien nog sterker in op het voorkomen van sociale fraude in de sector. Zo hebben we eerder dit jaar al als eerste in België gezichtsscanners voor arbeiders op werven geïntroduceerd, en beperken we al een tijdje de cascadering van onderaannemers tot maximum vier niveaus diep, ook voor privéprojecten.” ​

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten