Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Federale Verzekering breidt diensten uit

Verzekeringsmaatschappij Federale Verzekering breidt haar diensten uit en richt zich voortaan met een gespecialiseerde afdeling op de publieke en sociale sector. De ervaring van Federale Verzekering met grote projecten, zoals vaak gevraagd wordt in de publieke sector, onder meer in de bouwsector, is daarbij een voordeel. Ook haar unieke positie als coöperatieve verzekeraar moet mee de doorslag geven. Federale Verzekering trok met Geert Windmolders ook een business director Social & Public aan die op dit vlak veel ervaring heeft.

Federale Verzekering breidt diensten uit

Een nieuw departement moet Federale Verzekering introduceren in de publieke en sociale sector, een deel van de markt waarin de verzekeraar tot nog toe niet actief was. Daarom trok de maatschappij de voorbije maanden een aantal gespecialiseerde profielen aan. “We hebben al erg veel kennis in huis, maar dit deel van de markt vereist een specifieke aanpak. Daarnaast nemen we vaak deel aan overheidsopdrachten en openbare aanbestedingen en dat vergt ook een zekere specialisatie”, zegt Geert Windmolders.
 
Windmolders zelf was meer dan zeven jaar actief in de banksector in dezelfde positie en brengt dus heel wat ervaring mee. “We merken dat in deze markt plaats is voor een beginnende speler nu een aantal andere maatschappijen het terrein verlaten. Het is de bedoeling om in eerste instantie voet aan de grond te krijgen en op termijn uit te groeien tot een significante speler. Daarom kiezen we nu onze dossiers zorgvuldig uit. We zetten onze kennis in om mee te doen in dossiers waarbij we het verschil kunnen maken. Als je bekijkt hoeveel ervaring wij hebben met bijvoorbeeld arbeidsongevallen zie je meteen dat zoiets ook in de sociale sector heel goed van pas komt. Onze bestaande producten kunnen we zo erg goed inzetten in deze markt”, legt Windmolders uit.
 
Ondertussen lieten zowel het UZ Brussel in Jette als het OCMW van Sint-Gillis zich al overtuigen door het aanbod van Federale Verzekering. Voor verschillende andere openbare aanbestedingen werd eveneens een dossier ingediend. “We merken dat we naast de voordelen van onze producten nog een aantal mooie voordelen hebben ten opzichte van de concurrentie. We zijn een 100% Belgische verzekeraar en die nabijheid speelt in deze markt zeker een rol. Bovendien zijn wij een coöperatieve maatschappij zonder privéaandeelhouders. Daardoor kunnen wij ons volledig richten op onze klant, die trouwens deelt in onze winst (ristorno’s en ristorno’s leven). In de sociale sector is dat een enorm voordeel”, besluit Geert Windmolders.

Federale Verzekering werd in 1911 opgericht door een groep aannemers. Nog altijd behoort de bouwsector in België tot één van haar belangrijkste doelgroepen. Federale Verzekering behoort tot de top 15 van verzekeraars in België en stelt in totaal 712 mensen tewerk. Haar commerciële netwerk van meer dan 60 adviseurs, 35 kantoren en vijf gewestelijke zetels bestrijkt het hele land. Federale Verzekering biedt een volledige waaier aan verzekeringen en financiële producten voor ondernemingen, zelfstandigen en particulieren aan. Dankzij zijn bijzondere structuur als ‘onderlinge’ en ‘coöperatieve’ onderneming, zonder externe aandeelhouders, kan het bedrijf zijn klanten centraal stellen en zijn winst met hen delen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten