Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Frisomat en Cosimco veroveren samen de Marokkaanse markt

Een focus op industriebouw en een verdere groei in Marokko, het zijn de grondbeginselen van de kersverse samenwerking tussen Frisomat en Cosimco. Geen kruisbestuiving is idealer dan die tussen de respectievelijke industriële staalbouwer en algemene aannemer om de Marokkaanse markt met totaalprojecten te veroveren.

frisomat

De bouw van deze projecten verzorgen Frisomat en Cosimco nu samen – onderling gesterkt in sales, marketing, ontwerp en uitvoering. “We zijn klaar om verder naam te maken in de Marokkaanse bouwsector”, zeggen afgevaardigd bestuurder van Cosimco Patrick Dua en ceo van Frisomat Kris Oorts.

Cosimco, sinds 2005 onderdeel van Willemen Groep, staat sterk in Marokko. Gespecialiseerd in de algemene aanneming van productie-, kantoor- en logistieke gebouwen verzorgt het binnenkort de bouw van de Belgische ambassade in Rabat, stampte het al een logistiek centrum voor Danone uit de grond en schreef het de containerterminal van de haven van Tanger op zijn palmares. “Cosimco is sinds 2014 actief in Marokko en heeft al een reeks mooie projecten gerealiseerd. En dan is het potentieel van de Marokkaanse markt nog maar net aangeboord. Er wordt immers sterk geïnvesteerd”, weet Patrick Dua (l. op de foto).

Die positieve trend ervaart ook Frisomat. “Zelf leverden we in Marokko nog maar net een industriële bakkerij af”, gaat Kris Oorts verder. “Als producent van stalen industriegebouwen merken we veel interesse in onze Belgische prijs-kwaliteitsverhouding. Hoge kwaliteit  tegen een scherpe prijs, dat weet de markt duidelijk te smaken.” Een bedenking die ook Cosimco zich terecht maakt. “Samenwerken met Frisomat spreekt vanuit die visie dan ook voor zich”, besluit Dua.

Om totaalprojecten te kunnen realiseren, bundelen Cosimco en Frisomat nu de krachten. Enerzijds in de realisatie van de bouw, en anderzijds ondersteunend op vlak van sales, marketing en engineering. “Door ons partneriaat profiteert de klant van sleutelklare projecten”, vertelt Dua. “Frisomat levert het prefab gebouw en wij verzorgen als algemene aannemer de totaaloplossing ter plaatse.”

“In die samenwerking voelen we ons thuis”, licht Kris Oorts toe. “Frisomat werd groot door zijn gebogen hangars, maar intussen doen we veel meer dan dat. De samenwerking met Cosimco in Marokko is daar een mooie illustratie van. En die trend willen we wereldwijd doortrekken.”

Cosimco is sinds de jaren ’80 van vorige eeuw specialist in bedrijfshuisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep, de grootste familiale Belgische bouwgroep. Cosimco kan rekenen op een grote ervaring, flexibiliteit, service en de steun van heel wat partners uit de Willemen Groep.

Frisomat, in 1978 opgericht door Guy Somers, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en montage van industriële gebouwen in koudgevormd staal. Frisomat telt wereldwijd 14 filialen, talrijke distributeurs en produceert in België, Brazilië en Rusland. Dit internationale netwerk bracht Frisomat al tot in meer dan 100 landen, voor ruim 35.000 staalbouwprojecten.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten