Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Fusie tussen Strabag Antwerpen en Genk

Om zijn marktpositie te versterken voert Strabag België een reorganisatie door. Concreet zullen de regionale kantoren Gent en Brussel/Wallonië nauwer samenwerken terwijl de regio’s Antwerpen en Genk volledig zullen fusioneren.

Fusie tussen Strabag Antwerpen en Genk
©fotec.be
Tim Jacobs, vandaag regiodirecteur in Antwerpen, zal de leiding nemen over de nieuwe gefusioneerde regio Noord/Oost die gespreid zal zijn over de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.
 
“Beide regio’s zijn perfect complementair. Met de nieuwe structuur willen we een betere synergie ontwikkelen tussen onze ervaren anciens en talentvolle young potentials. Met ongeveer 110 werknemers zal volgend jaar een omzet van ongeveer 75 miljoen € gerealiseerd worden”, licht Tim Jacobs toe.
 
Om de continuïteit en de lokale verankering te kunnen garanderen, blijven de twee regionale kantoren zeker behouden. Deze beslissing past in een bredere strategie waarin aandacht is voor het ‘nieuwe werken’ met meer duurzaamheid, autonomie en flexibiliteit voor de werknemers.
 
“Concreet zullen onze werknemers hun werkplek flexibel kunnen kiezen in functie van zowel persoonlijke en professionele noden en wensen”, aldus de nieuwe algemeen directeur van Strabag Noord/Oost.
 
In 1965 startte de Duitse bouwgroep Strabag voor het eerst met bouwactiviteiten in België. Sindsdien is Strabag Belgium uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bouwondernemingen van het land. Het bedrijf maakt deel uit van de internationale groep Strabag SE, een Europese bouwtechnologiepartner met een uitgesproken innovatief karakter en een ijzersterke financiële basis. Met ongeveer 75.000 medewerkers genereert Strabag SE een omzet van ongeveer 16 miljard €.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten