Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Geldt de arbeidsongevallenverzekering voor mijn personeel ook wanneer ze thuiswerken?

Als bouwondernemer werkt het merendeel van je ploegen op de bouwwerf. Maar sommige personeelsleden werken wellicht ook occasioneel of structureel thuis? Zijn ze in die gevallen gedekt door hun arbeidsongevallenverzekering? Brigitte Van Gaever, afdelingshoofd Schade Arbeidsongevallen, legt uit.

construction-personel

Brigitte Van Gaever: “In het algemeen is de telewerker gedekt door de arbeidsongevallenverzekering. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet het ongeval zich voordoen tijdens de werkuren en door het feit van de uitvoering van de arbeidsovereenkomst.”
“Wat ook heel belangrijk is, is om goede afspraken te maken over de werkplaats,” preciseert B. Van Gaever. “Zet op papier waar en wanneer de werknemer de werktaken uitvoert. Een mondelinge afspraak is onvoldoende als bewijsmiddel.”

Goed om te weten

“Wist u trouwens dat de telewerker ook gedekt is door de arbeidsongevallenverzekering op weg van de woonplaats naar school of opvangplaats van de kinderen en omgekeerd? Net als op de weg van zijn woonplaats naar de plaats waar de werknemer zijn eetmaal neemt of het zich aanschaft tijdens de werkuren. Het gaat hier bijvoorbeeld om de maaltijd tijdens de middagpauze indien de werknemer werkt van 8 tot 16 uur.”
Meer weten over de draagwijdte en limieten van een arbeidsongevallenverzekering? Surf naar https://www.federale.be/nl/bouwsector

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten
Artikelen die u mogelijk interesseren