Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Global Estate Group breidt uit naar Frankrijk

Projectontwikkelaar Global Estate Group uit Oostkamp start met de bouw van een kmo-park in de Franse gemeente Cappelle-la-Grande, vlakbij Duinkerke. De voorbereidende grondwerken voor het nieuwe kmo-park zijn eind vorig jaar reeds begonnen. Met het nieuwe kmo-park Cap d’Artisans waagt Global Estate Group zich voor het eerst aan een project in het buitenland. Net als in België, is ook in Frankrijk de vraag naar bedrijfsruimte voor kleine en middelgrote bedrijven aanzienlijk toegenomen. Global Estate Group heeft in eigen land al tientallen kmo-parken ontwikkeld. Tegen het einde van dit jaar kunnen de eerste bedrijven zich vestigen in Cap d’Artisans.

Global Estate Group breidt uit naar Frankrijk (2)

Het toekomstige kmo-park wordt gebouwd vlakbij de RN255, waar tegen 2025 de nieuwe ringweg van Cappelle-la-Grande zal worden aangelegd. Het bedrijfspark komt tegemoet aan de groeiende vraag naar bedrijfsruimte voor kleinere, lokale ondernemers. In de bestaande industriële zone kunnen binnenkort een twintigtal ambachtelijke bedrijven en kleine industriêle ondernemingen hun opslagplaats of atelier vestigen. 

Het kmo-park Cap d’Artisans bestaat in totaal uit 22 units, met oppervlaktes die variëren van 168 tot 1.102 m². Het park maakt deel uit van de Zone d’Activité de la Grande Porte, een groot bedrijventerrein dat al enkele jaren een boost geeft aan de economische ontwikkeling van de agglomeratie Duinkerke. Vandaag zijn er al bedrijven gevestigd zoals Bricoman, Gamm Vert, Flandre Analyses, Goéland Marée, Espitallier Garcia en Creaprim. De regio Duinkerke staat op een keerpunt in zijn economische geschiedenis. Experts verwachten dat er de komende jaren meer dan 16.000 banen zullen bijkomen.

Global Estate Group breidt uit naar Frankrijk (1)
Global Estate Group breidt uit naar Frankrijk (3)
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten