Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Groep Huyzentruyt realiseert recordomzet van 115 miljoen euro

Ondanks de inflatie, met onder meer de fors duurder geworden bouwmaterialen en de energiecrisis, brak projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt in 2022 voor het tweede jaar op rij zijn omzetrecord. Het bedrijf uit Waregem zag zijn omzet vorig jaar met 15% stijgen tot 115 miljoen euro. Ook de winst voor belasting kwam hoger uit dan vorig jaar.

Groep Huyzentruyt realiseert recordomzet van 115 miljoen euro

De omzetstijging met ruim 50% in amper twee jaar tijd komt onder meer voort uit het hoogste aantal opgeleverde woningen in jaren. In 2020 leverde Groep Huyzentruyt 300 woningen op. Een jaar later was dat aantal al gestegen naar 430. Vorig jaar werden 446 units gerealiseerd, waaronder ook de eerste woningen in de Poolse hoofdstad Warschau. In dat land werd de voorbije jaren vooral geïnvesteerd door nieuwe gronden aan te kopen. Nu worden de eerste concrete resultaten van deze inkoopstrategie zichtbaar met de eerste gerealiseerde en verkochte woningen. De komende jaren zitten nog 5.000 wooneenheden in de pijplijn. Er zullen gronden worden gekocht in België en in Polen, waaronder Warschau, Gdansk en Wroclaw.

Voor de financiering van de projecten brengt Groep Huyzentruyt regelmatig een gelimiteerd aantal bedrijfsobligaties op de markt. Voor de meest recente en nog lopende obligatie waarmee de ontwikkelaar 5 miljoen euro hoopt op te halen, werd het bruto rendement opgetrokken naar 7%. De belegger houdt na aftrek van 30% roerende voorheffing 4,9% netto rendement over. Wie 100.000 euro investeert krijgt jaarlijks 4.900 euro netto uitgekeerd. Na drie jaar krijgt de belegger zijn inleg terug. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten