Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Heijmans bouwt Physics TU Delft

Heijmans heeft de definitieve gunning ontvangen voor de uitwerking van het technisch ontwerp van de faculteit Technische Natuurwetenschappen op de TU Delft. In principe start daarna de bouw, waarna Heijmans ook minimaal drie jaar het onderhoud van het nieuwe onderwijs- en onderzoeksgebouw uitvoert.

Heijmans Delft

Onderdeel van de uitwerking is onderzoeken of materialen uit de sloop een tweede leven kunnen krijgen in de nieuwbouw. De ontwerpfase start nog dit jaar, waarna in de loop van 2024 wordt begonnen met de sloop van de huidige bebouwing.  

Heijmans werd geselecteerd voor deze opdracht na een Europese aanbesteding, waarbij kwaliteit de meest prominente rol speelde. TU Delft zocht een bouwer die ‘best in class’ is op zowel ontwerp, de bouw en het beheer & onderhoud, maar ook een bouwer die de complexiteit en levendigheid van een campus herkent. 

Ook duurzaamheid een rol in de aanbesteding. De ambitie van de TU Delft is om in 2030 een CO2-neutrale, circulaire en klimaatadaptieve campus te zijn. De ambitie om de sloopmaterialen te hergebruiken, sluit daarbij aan. 


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten