Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Heropbouwen, maar dan beter...

Drie jaar nadat de brand zijn productie- en opslagcentrum verwoestte, heeft Realco zijn nieuwe fabriek in het Wetenschappelijk Park van Louvain-la-Neuve geopend. De producent van reinigingsoplossingen op basis van groene chemie zag in de catastrofe een opportuniteit. De nieuwe site werd immers met een blik op de toekomst gebouwd en is groter, ecologischer en efficiënter.  

230427-WMH-Realco-BenBrolet-0004

De fabriek werd ontworpen om de workflow te vereenvoudigen en gemakkelijk aanpasbaar te maken. In elke ruimte werd gezocht naar een maximale efficiëntie, veiligheid en comfort. Het gebouw beslaat nog steeds 4.000m2, maar biedt dankzij de vernieuwde inrichting en hogere bouw dubbel zoveel opslagruimte. Door toevoeging van fotovoltaïsche en thermische zonnepanelen en versterkte isolatie is de energiebehoefte nu drie keer minder dan in het vorige gebouw. Verder wordt het regenwater opgevangen en behandeld, wat toelaat om de apparatuur op ecologische manier te reinigen. Het water wordt bovendien ook gebruikt voor het vervaardigen van de producten. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten