Publi-reportage | Hoe besparen op uw verzekeringen?
Als ondernemer voelt u ongetwijfeld de gevolgen van prijsstijgingen over de hele lijn. U kunt uw kosten dus best optimaliseren, en dit geldt ook voor uw verzekeringen. Door uw professionele en privéverzekeringen regelmatig te controleren, kunt u deze aanpassen aan uw werkelijke behoeften en eventuele overlappingen opsporen.
Doe een jaarlijkse controle
Bedrijven evolueren voortdurend. Daarom is het een goed idee om je verzekeringsportefeuille jaarlijks te evalueren. Zijn er bijvoorbeeld activiteiten bijgekomen binnen uw onderneming? Of hebt u nieuwe werknemers in dienst genomen? Kijk met uw verzekeraar na of de waarborgen nog voldoende zijn, en of ze moeten opgetrokken of verlaagd worden. En de premie zelf, is die nog wel juist? Bekijk bijvoorbeeld of het nog zinvol is om een omniumverzekering te nemen voor een auto van vijf jaar of ouder.
Maar ook de verzekeringen voor de bedrijfsleider worden best minstens elk jaar onder de loep genomen. Check bijvoorbeeld of het vooropgestelde vervangingsinkomen bij ziekte of invaliditeit nog voldoet.
Een grondig jaarlijks onderzoek is broodnodig als u niet voor verrassingen wil komen te staan. De verzekeraar die zijn klant en activiteiten goed kent, is in staat om proactief te werken en gerichter te helpen.
Uw verzekeringen bundelen
De jaarlijkse controle van de verzekeringsportefeuille kan ook een aanleiding zijn om verzekeringen te bundelen. Op die manier heeft u voor al uw verzekeringen één aanspreekpunt. Als er dan iets voorvalt, weet u meteen wie u moet contacteren. Dat is dus makkelijker en interessanter.
Zo vermijdt u ook dat bepaalde risico’s niet worden gedekt omdat ze tussen de mazen van het net glippen. Dat kan gebeuren als u met verschillende verzekeringsmaatschappijen werkt. Bij een bundeling is het makkelijker om er de dubbelverzekerde zaken uit te halen en heeft u minder administratie.
Besparen door preventie
Een andere manier om geld te besparen, is een preventieve aanpak. Het aantal ongevallen verminderen heeft bijvoorbeeld een financiële impact: Want er is geen vertraging van de activiteit en er moet geen vervanger gezocht worden...
Deze benadering past ook in het bewustmakingsproces en in het sensibiliseren. Een preventieadviseur van uw verzekeraar kan u bewust(er) maken van gevaarlijke situaties op de werkvloer. Bij Federale Verzekering kunt u gratis beroep doen op een preventieadviseur.
Meer info op: www.federale.be/polischeck