Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Hoe kies je het perfecte zitmeubel voor jouw interieur?

Ieder huis is anders, iedere ruimte, iedere smaak en ieder interieur. Jij richt jouw woning in met meubels die functioneel zijn, die je mooi vindt of beide. Een mooie kast met veel opbergruimte, een mooi dressoir om decoratie op te zetten, een praktische salontafel, een eettafel met stoelen voor gezin en bezoek.

zetel

Een van de belangrijkste meubelstukken in de woonkamer is echter wel het zitmeubel. De zithoek neemt daarom meestal een prominente plaats in onze huiskamer. Misschien zoek je andere zetels voor in je nieuwe huis of ben je al een tijdje op zoek naar de ideale zithoek? Wil jij ook weten hoe je het perfecte zitmeubel kiest voor jouw interieur, lees dan snel verder.

Welke zithoek past bij jou?

Wil je een zitmeubel voor lekker hangen voor de tv, dan kies je voor een diep zitvlak en zachte kussens, wil je liever lezen, werken of handwerken dan kies een model met wat stevigere ondersteuning en een rechte rugleuning. Verder moet het meubel passen in de beschikbare ruimte. Kies altijd voor een royaal meubel dat ook kleine ruimtes optisch groter laat lijken. Wil je een grote bank of losse onderdelen, of ligt je voorkeur wellicht bij een grote zitbank in combinatie met een relaxzetel? Tenslotte kies je voor het uiterlijk en de uitstraling van het zitmeubel. Hierbij zijn het model en de vorm, de kleur en het materiaal van belang. Kies tussen stof of leer, tussen massief of op poten, voor recht of rond, voor een neutrale tint of jouw felle lievelingskleur.

Het perfecte zitmeubel in stijl

Je hebt vast wel een bepaalde stijl in je interieur en hierop wordt dan vaak de meubelkeus aangepast. Dit hoeft echter helemaal niet het uitgangspunt te zijn. Je kunt ook gewoon kiezen voor het fijnste meubel dat het beste bij je zitcomfort en gebruiksgedrag past. Met het stylen van een zithoek of het werken met kleuren, materialen en accessoires heb je in een oogwenk een andere uitstraling gecreëerd en het bewuste zitmeubel in je interieur geïntegreerd.

Lekker zitten doen wat je wil

Lekker zitten en op die manier doen wat je wil is de voornaamste functie van je zithoek. Dat al je gezinsleden kunnen zitten, liggen en hangen. Dat jullie tv kunnen kijken, kletsen, werken en lezen. Natuurlijk is het fijn als je zitmeubel naadloos op je interieur aansluit, maar dat is niet de hoofdzaak. Met kleuren, decoratie en materialen kun je dit namelijk ook vrij simpel bereiken.

relax
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten