Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Huurland XL – focus op groot materiaal binnen je vertrouwde netwerk

Heb je nood aan machines op verschillende werven? Of moet je snel kunnen schakelen en ben je op zoek naar extra materiaal? Dat zit je goed bij Huurland!

Foto-truck

Als 100% Belgisch familiaal verhuurbedrijf biedt Huurland oplossingen voor bouw, renovatie, installatie, afwerking, aanleg en onderhoud; die bijdragen tot fier vakmanschap.

1200 grote machines in het gamma

Huurland wil een nationale toonaangevende speler zijn voor alle machines op de bouwwerf en voor de vakman. Met dat doel werd Huurland XL opgericht. Binnen ons bestaande netwerk is Huurland XL de gespecialiseerde afdeling voor groot materiaal. Daar centraliseren we alle kennis, logistiek en techniek die afgestemd is op grotere machines. Dat resulteert in een betere service voor de klant, een vlottere levering en grotere beschikbaarheid. Uiteraard bouwen we ons netwerk van filialen verder uit. Daar zetten we volop in op afhaalmogelijkheden en beschikbaarheid dichtbij elke klant.

Voor Huurland XL werd een nieuw hoofdkantoor gebouwd op een terrein van 13.000 m² in De Prijkels, Nazareth. Van daaruit gebeurt de dispatch van het grotere materiaal. Met ruim 1200 grotere machines in het gamma hadden we nood aan meer ruimte. Denk daarbij aan hoogwerkers, allerlei machines voor grondverzet, compressoren, generatoren enz.. Je kan bij ook terecht voor graafmachines tot 13 ton, schaarliften tot 18 m, verreikers tot 4 ton/18 m, spinhoogwerkers tot 26 m, nieuwe hoogwerkers op bestelwagen enz..

Opleidingen op maat

Het terrein omvat ook het gloednieuwe opleidingscentrum. Om werken op de werf veilig te laten verlopen, geven we ook dagopleidingen om professioneel en efficiënt een minigraver, hoogwerker, verreiker of heftruck te besturen. Elke opleiding bestaat uit twee delen: een theoretisch gedeelte en een deel praktijkoefeningen. Op het einde van de dag behaal je het erkende attest – dat 5 jaar geldig is - en mag je jezelf gecertifieerd machinist noemen.

Vergroening van de bouwwerf

Onlangs hebben we ons machinevloot uitgebreid met een aantal nieuwe machines om te werken op grotere hoogtes, met meer power en inzetbaarheid op grotere werven. Zo kochten we een aantal nieuwe elektrische knikhoogwerkers, met een hoogte tot 24 m. De zero-emissie van deze toestellen maakt ze perfect inzetbaar in grote fabriekshallen, of op plekken waar uitstoot en geluidshinder problematisch blijken.

Shift van kopen naar huren

Op de voorbije Matexpo-beurs gaven we de bezoeker een prima overzicht van het veelvoud aan materiaal dat je in onze verhuurvloot vindt. En dat huren aan belang wint, dat bleek uit de reacties en gesprekken met klanten en geïnteresseerden. Heel wat mensen maken de shift van kopen naar huren: altijd goed onderhouden en gekeurde machines, enkel waar en wanneer je ze nodig hebt. Geen onnodige investeringen in opslagruimte of transportkosten. Als verhuurbedrijf kunnen we je helpen om snel te schakelen en flexibel te zijn naar je klanten toe.

Vragen of meer info over onze producten en diensten? Onze verhuuradviseurs helpen je graag op weg.  

https://bit.ly/450uXZk

Huurland-XL
Foto---opleidingen
Foto---kniktelescoop-24-m
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten