Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Incafin uit Kortrijk in Nederlandse handen

Incafin uit Kortrijk, gespecialiseerd in waterdichting en een producent van coatings en linings voor het beschermen van beton, metselwerk en staal tegen corrosie, is overgenomen door Kwakernaak bv uit Nederland.

Incafin uit Kortrijk in Nederlandse handen

Incafin is meer dan dertig jaar actief in de bouwwereld, waaronder in de riolerings- en afvalwatersector en in de industrie. De operationele leiding van Incafin nv zal nog enkele jaren worden gevoerd door Vincent Coolsaet en dit samen met Peter Kwakernaak.

Het West-Vlaamse Incafin werkt voor de Nederlandse markt al jarenlang samen met Kwakernaak, een specialist in watermanagement. Het bedrijf voert zowel civieltechnische, bouwkundige, werktuigbouwkundige als elektronische werkzaamheden uit met eigen medewerkers en middelen.

Na vele jaren van goede samenwerking met wederzijds respect heeft Vincent Coolsaet beslist om Incafin nv onder te brengen in de Kwakernaak holding met hoofdkantoor in Groot-Ammers in de provincie Zuid-Holland. De toetreding tot de holding biedt Incafin mogelijkheden om sneller te groeien, zijn marktpositie te bestendigen en nog verder uit te breiden. 

Incafin is een samenstelling van Inca Finishing Systems. Het bedrijf startte in 1987 met het waterdicht maken en renoveren van terrassen en balkons, de eerste stap naar waterdichting.

Incafin specialiseerde zich al snel in de productie en de toepassing van beschermingssystemen voor zowel boven- als ondergrondse beton- en staalconstructies  met het doel deze te beschermen tegen corrosie, de inwerking van afvalwater en chemische producten waartegen deze constructies niet bestand zijn.

Bouwconstructies krijgen hierdoor een langere levensduur. Incafin had toen al oog voor ecologie en duurzaamheid en was daarmee zijn tijd flink vooruit.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten