Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Informatieve tools voor bouwers en ontwerpers van platte daken

Tijdens de Belgian Roof Day eind november konden bezoekers kennismaken met illumy.be, een website met handige functies voor bouwprofessionals. Illumy, dat vorig jaar reeds in België werd geïntroduceerd, is een gepatenteerd systeem dat volgens de makers het meeste daglicht toelaat van alle lichtkoepels, dakramen en lichtstraten die momenteel op de markt zijn.

informatieve tools hoofdfoto
2017 - René Schotanus

Dit gebeurt dankzij de speciale beglazing, maar ook door zijn afmetingen tot 12 m². Illumy onderscheidt zich tevens door zijn lichte gewicht, slanke vormgeving en geïntegreerde led-sfeerverlichting. De Uw-waarde is geschikt voor lage-energiewoningen en zelfs passiefbouw.

Om de architect, aannemer of dakdekker zoveel mogelijk informatie te geven werd de website Illumy by Luxlight ontworpen. Illumy is één van de daglichtinnovaties van de jongste jaren. Het idee erachter is helder: daglicht is aangenaam en gezond. In tegenstelling tot andere fabrikanten gebruikt Luxlight voor Illumy de Crystall HR++ triple glazing, die veruit het meeste daglicht toelaat (LTA 75%), met bovendien de meest natuurlijke lichtkleur (Ra 97%).

Naast uitbundig daglicht laat het kristalheldere glas de zonnewarmte ruimschoots toe (g-waarde = 0,52), terwijl de Ug-waarde van 0,6 W/m²K uitstekend scoort op het vlak van isolerend vermogen. Door de grote afmetingen (van 1,7 tot ruim 12 m²) en een gepatenteerd verbindingssysteem op basis van ‘structural glazing’ komt nog meer daglicht naar binnen.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten