Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Isolatiebedrijf Recticel heeft een goed jaar achter de rug

Het isolatiebedrijf Recticel heeft een goed jaar achter de rug. De netto-omzet stijgt met 25% van 449,2 miljoen euro in 2021 naar 561,5 miljoen euro in 2022. De aangepaste ebitda gaat van 48,4 miljoen euro naar 62,2 miljoen euro, een groei met 28,4%. De afronding van de verkoop van schuimdivisie Engineered Foams wordt aan het eind van dit kwartaal verwacht. De beursgenoteerde onderneming overweegt zijn aandeelhouders te verwennen met een verhoogd brutodividend.

Isolatiebedrijf Recticel heeft een goed jaar achter de rug
Recticel Insulation

"De Europese bouwmarkt is in 2022 steeds uitdagender geworden, met toenemende economische onzekerheden, een historisch hoge inflatie en stijgende rentevoeten die steeds meer wegen op de bouwactiviteiten. In deze omstandigheden ben ik trots op onze medewerkers en wil ik hen bedanken. Dankzij hun focus en bijdragen konden we vorig jaar ten opzichte van 2021 licht hogere volumes voor Insulation Boards  en vlakke volumes voor Insulated Panels realiseren. Reactiviteit inzake prijszetting en margebeheer hebben op hun beurt bijgedragen tot solide resultaten”.

“2022 was zeer uitdagend door de gevolgen van de geopolitieke onrust. We hebben dat jaar goed weerstand geboden en ons ook begin dit jaar goed gepositioneerd, ondanks het huidige gebrek aan visibiliteit. Margebeheer, groei-initiatieven en verdere vooruitgang op het gebied van ESG (Environmental, Social and Governance of de milieu-, sociale en bestuurscriteria van een bedrijf) zijn de prioriteiten in 2023”, verklaart Olivier Chapelle, de CEO van Recticel. In dit stadium geeft hij nog geen richtlijnen met betrekking tot de verwachte resultaten voor het hele jaar 2023.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten