Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Jan De Nul Group haalt megacontract binnen voor baggerwerk in Mumbai

Jan De Nul Group heeft in joint venture met de Koninklijke Boskalis Westminster nv een groot contract verworven van havenexploitant Jawaharlal Nehru Port Trust voor het verdiepen en verbreden van het toegangskanaal naar Jawaharlal Nehru Port in Mumbai, India.

JFJ De Nul


Het contract heeft een waarde van ongeveer 250 miljoen €, waarvan de helft aandeel voor Jan De Nul Group.  De werkzaamheden beginnen de komende weken en zullen twee jaar duren. Jan De Nul en Boskalis waren voor dit project in concurrentie met het Belgische DEME en het Nederlandse Van Oord.

De te baggeren gebieden omvatten het 35,5 km lange toegangskanaal en diverse draaikommen en ankerplaatsen. In totaal zal ruim 40 miljoen m³ zand, slib, klei en rotsgesteente worden verwijderd. Voor dit project zal een jumbo sleephopperzuiger worden ingezet in combinatie met een jumbo snijkopzuiger en een grote backhoe dredger.

Jawaharlal Nehru Port is de grootste containerhaven van het land en zal na afronding van het baggerproject grotere containerschepen kunnen ontvangen. Daardoor zal de haven kunnen concurreren met andere havens in de regio of die zelfs overtreffen.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten