Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Jan Snel wordt deel van Daiwa House Group

De beursgenoteerde Daiwa House Group heeft eind vorig jaar een overeenkomst voor aandelenoverdracht getekend met de aandeelhouders van Flexbuild Holding. Flexbuild is de holding achter de Jan Snel Group die modulaire bouwoplossingen realiseert in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Dankzij de overeenkomst maken Flexbuild en Jan Snel deel uit van Daiwa House Group. Jan Snel en Daiwa House zetten hiermee een belangrijke stap in de verdere uitrol van geïndustrialiseerd bouwen in Europa en het Verenigd Koninkrijk.    

Jan Snel
Jan Snel en Daiwa House Group zijn voorlopers in geïndustrialiseerd en modulair bouwen. Daiwa House Group is al actief in Azië, Noord-Amerika en Australië. Samen met Jan Snel heeft Daiwa House Group de mogelijkheid om modulaire bouwoplossingen op de Europese markt en in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden. Het groeiende woningtekort en een gebrek aan vakmensen in Europa zorgen ervoor dat er een grote vraag is naar slimmere huisvestingsoplossingen in deze markt. Door zowel wereldwijde kennis, mankracht als oplossingen samen te voegen is Jan Snel in staat om passende oplossingen te bieden voor de Europese woningnood.
 
Door in de fabriek in Montfoort te produceren, onder geconditioneerde omstandigheden, is Jan Snel in staat om de kwaliteit te verbeteren en het bouwproces te versnellen. Het hergebruik van materialen, in combinatie met minder afval en uitstoot, levert daarnaast een grote bijdrage aan de circulaire doelstellingen. Jan Snel is gespecialiseerd in innovatieve, geïndustrialiseerde huisvesting voor de woningbouw, de zorgsector, het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de industrie.
 
“Het ondertekenen van deze overeenkomst is een weerspiegeling van onze groeiambities. Daiwa House voegt hun expertise op het gebied van geïndustrialiseerd bouwen toe aan de expertise van Jan Snel. Daarmee willen we uitgroeien tot de marktleider in heel Europa. Onze modulaire manier van bouwen is slimmer, sneller en schoner dan traditionele bouw. Door onze oplossingen en expertise te combineren met de kracht van Daiwa House, leggen we een sterke fundering voor de toekomst”, besluit Harry van Zandwijk, CEO van Jan Snel.
 
In België realiseert Jan Snel Belgium o.m. een nieuwe school voor de Europese gemeenschap op de terreinen van de NATO, met als bouwheer de Regie der Gebouwen. Dit project is een samenwerking tussen Denys-Jan Snel en Abscis/Denys-Jan Snel/Denys Support met een totale kostprijs van 22 miljoen €. De oplevering staat op de agenda voor eind augustus.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten