Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Keerwanden voor bouw nieuwe Middenboulevard Scheveningen

Recent is de bouw van de nieuwe Middenboulevard in Scheveningen gestart. Om de Middenboulevard te verbeteren voor bewoners, ondernemers en toeristen is Heijmans in opdracht van Gemeente Den haag begonnen met het verstevigen van de kustlijn bij Scheveningen en de daarbij behorende renovatie van de boulevard. Voor deze renovatie wordt er gebruik gemaakt van speciale keerwanden van Bosch Beton.

Scheveningen-beeld-1

Gedegen voorbereiding

Het fundament van de Middenboulevard in Scheveningen dateert uit 1901 en is daarom hard aan vervanging toe. Om deze boulevard op een zo optimaal en duurzaam mogelijke manier te vernieuwen, zijn voor dit project speciale keerwanden ontworpen door de engineering afdeling van Bosch Beton. Deze wanden hebben diverse vormen en gewichten, met een maximaal gewicht van maar liefst 26,6 ton. Vanwege de grootte van de elementen is het een uitdagend project voor zowel de werkvoorbereiding als logistieke afdeling van Bosch Beton.

Uitvoering en planning

De eerste 450 meter aan wanden is geplaatst aan de kant van de welbekende pier en het Kurhaus. De plaatsing wordt vervolgd in zuidelijke richting, de volledige werkzaamheden aan de nieuwe boulevard duren naar verwachting tot de zomer van 2025. Ondanks de werkzaamheden blijft het strand en de boulevard toegankelijk; de strandpaviljoens zijn open en stichting Buitengewoon Scheveningen zorgt tijdens de renovatie voor een levendig programma rondom de boulevard.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over andere oplossingen met keerwanden voor water? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van Bosch Beton.

Lees hier meer over dit project & het gebruik van keerwanden als waterkering

Scheveningen-beeld-2
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten