Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Knauf Organic: duurzaam akoestisch én esthetisch comfort

Onder het motto ‘Designed by Nature’, biedt Knauf Organic een lijn van duurzame akoestische houtwolpanelen die functionaliteit en design combineren. Het biedt architecten en ontwerpers een akoestische oplossing op maat.

BKBC - 2024-06-17T152246.312
Knauf

Knauf Organic zeer goede mechanische, brandwerende en akoestische eigenschappen. De houtwolpanelen zijn gemaakt van uiterst fijn, gemineraliseerd sparrenhoutwol, gecoat met een bindmiddel van cement en kalk (vezel van 1 of 2 mm breed). De houtwol voorkomt nagalming en zorgt zowel binnen als buiten voor een uitmuntend geluidscomfort. Organic bestaat in drie varianten: Organic (met een absorptiewaarde van 0,6 op een schaal van 1), Organic Twin (twee lagen houtwol + een laag rotswol, absorptiewaarde van 0,9) en Organic Mineral (2,5 cm houtwol en rotswol voor maximale absorptiewaarde van 1).

Bovenop het akoestische comfort krijgen de panelen een unieke look, met houtvezels die kriskras over elkaar liggen. Dankzij de vele prints, 3D-reliëfs en kleuren kan de ontwerper de wanden en plafonds een warme, eigentijdse uitstraling geven, gaande van trendy tot natuur. 

Speciale uitvoeringen

  • Plafondeilanden Organic Elements: een modulair systeem van standaard elementen waarmee je akoestische plafondeilanden kunt samenstellen. Ze worden geproduceerd uit Organic houtwolpanelen verlijmd met cement en kalk. De zichtbare kanten worden in de fabriek gelakt in de gewenste kleur.
  • Baffles Organic Factory: een kaderloos verticaal houtwolpaneel verkrijgbaar in diverse standaard afmetingen. Panelen kunnen samen als baffle onder elkaar worden geplaatst tegen wand of plafond, ideaal voor hoge en akoestisch veeleisende omgevingen. Dit reduceert het geluidsniveau, verhoogt de verstaanbaarheid en verlaagt de nagalmtijd. De Organic Factory wordt geproduceerd met PEFC-gecertificeerd hout met een vezelbreedte van 1,0 mm. Naast de standaard natuurtint (RAL 1015) zijn alle RAL-kleuren mogelijk. De rechte zijden zorgen een absoluut moderne look.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten