Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Luchthaven wint prijs voor snelle heropbouw vertrekhal

Brussels Airport Company heeft de IFMA (Infrastructure Facility Management Award) gewonnen, een prestigieuze prijs in de facilitysector die toegekend wordt aan het meest innovatieve bedrijf in de sector. Het departement Infrastructure & Real Estate van Brussels Airport kreeg de prijs voor de snelle heropbouw van de vertrekhal na de aanslagen van 22 maart vorig jaar.

vertrekhal zaventem hoofdfoto

De dienst Building & Facilities van het departement Infrastructure & Real Estate kreeg op 22 maart de opdracht om zo snel mogelijk weer passagiers te kunnen ontvangen. Omdat meteen duidelijk was dat de vertrekhal een tijdje buiten dienst zou zijn, moest eerst een tijdelijke constructie opgebouwd worden en tegelijkertijd moesten ook de renovatiewerken van de vertrekhal beginnen.

Bijna driehonderd mensen wisselden dag en nacht af om het project snel en kwaliteitsvol af te ronden. Uiteindelijk slaagde het team erin om op 1 mei, amper veertig dagen na de aanslagen, de activiteiten in de vertrekhal te laten hervatten. Deze award is een mooie erkenning voor de uitzonderlijke prestatie van het hele bouwteam.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten