Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Matexi Legacy Award

Ter gelegenheid van diens emeritaat mocht professor Marcel Smets (r.) tevens de Matexi Legacy Award in ontvangst nemen uit handen van ceo Gaëtan Hannecart (l.) van buurtontwikkelaar Matexi.

Ter gelegenheid van diens emeritaat mocht professor Marcel Smets (r.) tevens de Matexi Legacy Award in ontvangst nemen uit handen van ceo Gaëtan Hannecart (l.) van buurtontwikkelaar Matexi .

Met deze award wil Matexi de opgebouwde kennis van een vooraanstaande actor over zijn ganse loopbaan huldigen en helpen doorgeven aan de volgende generaties. Smets, die bekendheid verwierf als voorloper van het stadsontwerp en als ontwerper van de vernieuwde Leuvense stationsomgeving, kan terugkijken op een rijk gevulde carrière (zie ook Bouwkroniek van 9 december 2016, blz. 52). Hij bekleedde tussen 2005 en 2010 ook de functie van Vlaams Bouwmeester. Daarnaast was professor Smets één van de stichtende leden van ILAUD (International Laboratory of Architecture and Urban Design). Sinds 2010 begeleidt hij de stedenbouwkundige transformatie van het Isle de Nantes in Frankrijk.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten