Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

MDB investeert in vernieuwing site te Luik

Het Luikse bedrijf MDB (Métal Déployé Belge), gespecialiseerd in afwerkingsprofielen en metalen gevelbekleding, investeert in de vernieuwing van zijn volledige site in Sclessin. Het hoofdkantoor in Luik was te oud geworden en er was ruimtegebrek. Bovendien had het bedrijf dringend behoefte aan meer kantoor-, productie- en opslagruimte. Het Limburgse bouwbedrijf Mathieu Gijbels voert de werken uit naar een ontwerp van architectenbureau R9 Studio. Volgens de planning zijn de werkzaamheden tegen eind dit jaar afgerond.

MDB investeert 3,5 miljoen euro in vernieuwing site in Luik

Om strategische redenen worden de nieuwe kantoren verplaatst naar een ander deel van het terrein.  De locatie van de nieuwe kantoren en de nieuwe hal maakt de aanleg van een tweede toegang tot het terrein mogelijk, zodat de aanvoer van grondstoffen en het laden van eindproducten, alsmede het verkeer op het terrein, zowel voor vrachtwagens als voor auto's, kunnen worden verbeterd. Het gebouw krijgt een eigentijds en sober karakter en wordt volledig in het wit opgetrokken. De open, moderne architectuur van het gebouw weerspiegelt innovatie. 

Voor alle gevels van het gebouw werd gekozen voor een combinatie van strekmetaal en sandwichpanelen met microstructuur. Ruimere opslagruimtes en grotere vergaderzalen zullen de klanten van de verschillende bedrijven van de MDB-groep beter van dienst zijn. De kantoren, werkruimtes en sanitaire voorzieningen zullen in totaal 1.544 m² beslaan, verdeeld over drie niveaus, waarvan er twee bestemd zijn voor de twee Luikse entiteiten van de Groep, MDB en MICE. Verder is 1.420 m² gepland voor werkplaatsen, magazijnen en hallen. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten