Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Mechanic International verhuist naar een nieuw containergebouw in Mollem

Mechanic International, het familiebedrijf dat gespecialiseerd is in mechanische beveiligingen voor de bouw- en transportsector, heeft zijn intrek genomen in een nieuw containergebouw in de industriezone 5 in Mollem. Het bedrijf bestaat reeds 27 jaar en was genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe locatie omdat de huidige vestiging in Asse te klein was geworden. Het nieuwe gebouw dient ook als showroom om klanten de verschillende mogelijkheden en toepassingen van containers te tonen.

DSC_9770

Het kantoorgebouw bestaat uit 16 bureelcontainers in drie verschillende kleuren en is gebouwd over twee verdiepingen. Het dak is ook opgetrokken uit containers en heeft glazen koepels voor extra lichtinval. Het gebouw is voorzien van alle nodige luxe, zoals een moderne keuken, wc's, douches, warmtepompen, ventilatiesystemen, zonnewering, laminaat- en tegelvloeren. Bovendien voldoen de containers aan de strenge normen van brandveiligheid en EBP.

Het containergebouw werd geplaatst over een vijverpartij tegen het magazijn dat opgetrokken is uit beton. In het magazijn werd een muur opgetrokken bestaande uit 9 zeecontainers die werden ingericht als bureau, opslagruimte en showroom. Het nieuwe gebouw is een staaltje van moderne architectuur en is tot stand gekomen in samenwerking met architectenbureau C2O Architecten uit Asse.

Het nieuwe containergebouw biedt niet alleen voldoende ruimte voor de groei van het bedrijf, maar toont ook aan dat containers multifunctioneel zijn en op verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Mechanic International biedt naast mechanische beveiligingen ook de mogelijkheid tot aankoop of huur van allerlei types containers zoals zeecontainers, bureelcontainers, evenementencontainers, wooncontainers en op maat gemaakte oplossingen. Het bedrijf heeft een grote stock van zowel nieuwe als tweedehands units.

Met de verhuis naar het nieuwe containergebouw in Mollem heeft Mechanic International een belangrijke stap gezet in de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf. 


DSC_9845
DSC_9777
1-1
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten