Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Meer groen in de stad? Daar helpen wij bij Deschacht graag aan mee!

Deschacht zet in op een duurzame omgeving met essentieel boom- en waterbeheer. Want niets is beter in de stad voor verbinding tussen mensen in een groene en gezonde omgeving.

deschacht_1

Hiervoor ontwikkelen we de expertise m.b.t. de plaatsing van nieuwe bomen d.m.v. boombunkers. Onze studiedienst geeft productadvies en tekent de boomgroeiplaatsen technisch uit rekening houdende met factoren als de boomsoort en het grondwaterpeil.

Want het plaatsen van bomen vergt expertise en maatwerk. Dat gebeurt door middel van een boombunkersysteem, bestaande uit verschillende units. Deze dragen het verkeer en zorgen voor een onverstoorde doorwortelbare ruimte onder de verharding.

Bij het installeren van boombunkers kom je regelmatig voor onaangename verassingen te staan. Vaak bots je op riolering of waterleiding die nergens staat getekend op de plannen. Dikwijls moet de boombunker dan nog ter plaatse aangepast worden. De palen staan ver uiteen, waardoor de boomwortels tot wel 35 cm dik kunnen groeien.”

Samen zorgen we ervoor dat bomen en infrastructuur wél samengaan.









 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten