Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Meer mogelijk met aluminium lekdorpels

Behalve van allerlei andere aluminium bouw- en detailleringsmaterialen is Roval Aluminium toonaangevend fabrikant én leverancier van aluminium lekdorpels voor nieuwbouw- en renovatieprojecten in de woning- en appartementbouw en in de utiliteitsbouw. De aluminium lekdorpels van Roval Aluminium vind je vrijwel altijd onder ramen. Ze zijn er immers voor bedoeld om water op een goede manier van de gevel weg te leiden, zodat er geen lekstrepen ontstaan. Daarom heeft een aluminium lekdorpel een aflopende vorm (hellingshoek). De aluminium lekdorpels zijn dus uitermate functioneel. Er blijft ook geen water achter, zodat het schrijnwerk wordt beschermd. Ze voorkomen zo vochtschade en schimmelvorming.

DSCN0433B_OK

Uitgebreid gamma

Naast de functionele kwaliteiten zijn de aluminium lekdorpels van Roval ook van esthetisch belang. Het onderhoudsarme aluminium blijft jarenlang zijn fraaie uitstraling behouden, zonder aan kwaliteit in te verliezen. Bovendien kan de kleur van de lekdorpel geheel worden afgestemd op de wensen van de architect.

Afhankelijk van de toepassing of van het ontwerp heeft Roval verschillende modellen in het assortiment, variërend in afwateringshoek en vooraanzicht. Het totale aanbod is te raadplegen via de website van Roval Aluminium. Maatwerkoplossingen zijn ook mogelijk. Hiervoor beschikt Roval over een hypermodern machinepark voor plaat- en zetwerk, waar lengtes tot 4.000 mm geproduceerd kunnen worden. Behalve in verschillende maten, kunnen de lekdorpels geleverd worden in vrijwel alle Ral-kleuren en in brute, gemoffelde of geanodiseerde uitvoering. Eventueel inclusief kopschotten, gelaste verstekhoeken, koppelplaten en afdichtingsrubbers.

waterslag-ralkeuren_OK
buitengevelisolatie-waterslag_OK
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten