Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Moderne productiehal voor exclusief glasvezelproject

In Rijkevorsel moet in mei 2024 een nieuwe productiehal van 12.000 m2 s verrijzen. Het kloppend hart van systemintegrator Amady moet de snelheid en betrouwbaarheid van breedbandinternet voor miljoenen huishoudens in België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk verbeteren.

Ontwerp zonder titel - 2023-10-02T160709.291
Amadys

Amadys wil in Rijkevorsel jaarlijks minstens 1.000 betonnen glasvezelhuisjes produceren. Deze ‘Point of Presences’ of kortweg PoPs zijn cruciale startpunten voor het ‘Fiber to the Home netwerk’, waarmee glasvezel rechtstreeks tot in woningen en bedrijfsgebouwen wordt gebracht. Eén PoP sluit zo’n 3.500 huishoudens op het netwerk aan.

In de hal komt ook een R&D-center waar akoestische, elektrische en thermische analyses zullen worden uitgevoerd. 

“De plannen voor de nieuwe productiefaciliteit bevatten heel wat technologisch hoogstaande voorzieningen om een efficiëntere manier van werken en een snellere oplevering te garanderen,” zegt Philippe Wilderjans, Vice President Telecom Belgium bij Amadys. 

De officiële opening van dit state-of-the-art gebouw is gepland voor mei 2024. Amadys verwacht ongeveer 70 nieuwe technische banen te creëren, met het vooruitzicht op indirecte werkgelegenheidskansen dankzij de groeiende glasvezeluitrol.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten