Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Natuurlijk licht dankzij innovatieve ramen voor platte daken

Platte daken winnen steeds meer aan populariteit in nieuwbouw, renovaties en uitbreidingen. VELUX lanceert daarom een nieuwe generatie ramen voor in gebogen of vlak glas.

BKBC - 2024-09-23T165404.302
VELUX

In België kiest bijna 95% van de stadswoninguitbreidingen voor een plat dak. Een verschijnsel dat meteen ook een uitdaging in zich draagt, want hoe haal je natuurlijk licht naar binnen? VELUX ontwierp daarom naast ramen met vkal glas ook een platdakraam met gebogen glas. De CurveTech-technologie zorgt voor een optimale waterafvoer, zelfs op volledig platte daken. Het design, met een slanke omlijsting en een onzichtbaar frame, zorgt voor maximale natuurlijke lichtinval. Het is verkrijgbaar in dubbel of driedubbel glas en garandeert een optimale thermische isolatie (Urc, ref300: 0,65 W/m²K) en akoestisch comfort.

Voor maximale flexibiliteit zijn deze ramen verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen ze worden uitgerust met een gemotoriseerde, elektrische of op zonne-energie werkende opstand, met een ingebouwde regensensor voor gemoedsrust in alle omstandigheden. De ramen komen met een reeks innovatieve accessoires, zoals verduisteringsgordijnen, jaloezieën en horren, die perfect passen bij het raam zonder de lichtinval of esthetiek in gevaar te brengen.

Het bedrijf ontwikkelde oplossingen om het licht, de ventilatie en de binnentemperatuur te regelen via de smartphone. 

BKBC - 2024-09-23T165420.970
VELUX
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten