Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Nieuw systeem zet overkapping op wand van betonblokken

Dankzij de samenwerking tussen Van Kalsbeek Beton bv en de firma Kroftman is het voortaan mogelijk een overkapping te bevestigen op de betonblokken of legioblokken.

nieuw systeem

Voor het ‘betonblokken-overkappingssysteem’ worden de betonblokken van Van Kalsbeek gebruikt in de maatvoering 160 bij 80 bij 80 cm (l bij b bij h). Deze zijn standaard uitgevoerd met noppen. Voor het bevestigen van de overkapping krijgt  de bovenste laag blokken met een vlakke bovenkant, dus zonder deze noppen. Op deze vlakke bovenkant wordt de overkappingen bevestigd. De overkapping bestaat uit een stalen frame met een pvc-doek van 610 gr/m². Het doek is vlamvertragend en bevat een uv-coating tegen verkleuring.

Het systeem is zowel geschikt voor tijdelijke bouw, wanneer (nog) geen bouwvergunning is afgeleverd, als voor een permanente bestemming. Wanneer de milieuwetgeving vereist dat stofafgifte-overlast beperkt moet worden, is het mogelijk de silo-overkapping van een voor- en achterwand te voorzien. Daarnaast kan een regenwaterafvoer worden geplaatst tussen twee silo-overkappingen.

De overkappingen beschermen de bulkgoederen tegen weersinvloeden zoals regen en sneeuw en kunnen in elke gewenste breedte (op de centimeter nauwkeurig) en met een onbeperkte lengte gemaakt worden.

De overkappingen worden door klanten uit verschillende sectoren gebruikt. Enkele voorbeelden zijn recycling, land- en tuinbouw, biomassa, grond-, weg- en waterbouw, gemeentewerken, begraafplaatsen en hoveniers. Deze klanten gebruiken de silo-overkapping veelvuldig voor de opslag en het drooghouden van gerecyclede materialen, grond, houtsnippers, compost, mest, grind, zand, groen- en sloopafval, asfalt en strooizout.

Behalve dat de silo-overkapping ervoor zorgt dat grondstoffen droog opgeslagen kunnen worden, wordt hiermee tevens de uitspoeling van materialen tegengegaan.

De montage van de duurzame overkappingen is makkelijk zelf te doen, ook zonder ervaring. De betonblokken worden als eerste geplaats, direct vanaf de vrachtwagen, waarna de klant de overkapping zelf kan plaatsen of dat door een professioneel laat doen.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten