Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Nieuwe bestemming voor site Verhelst Bouwmaterialen in Ichtegem

In Ichtegem heeft projectontwikkelaar Global Estate Group de voormalige site van Verhelst Bouwmaterialen op de hoek van de Ringlaan en de N33 (Oostendesteenweg) gekocht. Op korte termijn krijgt het gebouw een tijdelijke invulling als pop-up of stockage voor lokale ondernemers. De bedoeling is om in de toekomst op de site van ca. 14.000 m² enkele duurzame bedrijfsgebouwen te realiseren. Om de schaarse ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten, worden de huidige gebouwen op termijn gesloopt. Het terrein wordt vervolgens volledig op maat van de koper ontwikkeld. Afhankelijk van de vraag kunnen er één, twee of drie bedrijven komen. Tot de mogelijkheden behoren bijvoorbeeld een productiehal met toonzaal of handelsruimte. ​

Nieuwe bestemming voor site Verhelst Bouwmaterialen in Ichtegem (1)

In afwachting van de definitieve uitwerking van de site, zoekt Global Estate Group nu naar een tijdelijke invulling. De toonzaal en loodsen worden opgesplitst in afzonderlijke ruimtes van minstens 450 m² groot. Lokale ondernemers die tijdelijk op zoek zijn naar bijkomende ruimte kunnen er een pop-upruimte, stockage of atelier vestigen. Global Estate Group ontwikkelde al eerder bedrijfsvastgoed in Ichtegem. In 2021 kocht de projectontwikkelaar de koekjesfabriek Dupont in de Industriestraat. Hier is de bouw van het nieuwe bedrijvenpark Houtland West bijna afgerond. De 31 kmo-units zijn intussen allemaal verkocht en in maart kunnen de nieuwe eigenaars er hun intrek nemen. De vlotte verkoop bewijst hoe groot de nood aan lokale bedrijfsruimte is. De ontwikkeling van de site Ringlaan biedt regionale ondernemers een kans om hun economische activiteit lokaal te behouden en verder uit te bouwen. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten