Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Nieuwe maatvoeringstool voor bouw en installatie

Leica Geosystems presenteert met de Leica iCON iCT30 een maatvoeringstool waarmee de bouw- en installatiesector efficiënter kunnen werken. In combinatie met de op maat gemaakte software is de iCON iCT30 een gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing om de productiviteit in de bouw te verhogen. Met de tools worden niet alleen de arbeidstijd en het aantal fouten beperkt, maar tegelijkertijd de nauwkeurigheid en de snelheid van werken verbeterd. De Leica iCT30 is een instapmodel dat bij uitstek geschikt is voor eenpersoonstaken.

leica

“De Leica iCON iCT30 is ontworpen voor gebruikers die voor de eerste keer van de conventionele handmatige meetmethodes overstappen op geautomatiseerde workflows. De hardware en software zijn eenvoudig te gebruiken. De nieuwe maatvoeringstool is een onderdeel van het iCON-portfolio voor de bouw- en installatiesector en is geïntegreerd in de bouwspecifieke iCON-software die het gebruik van volledig gerenderde BIM-modellen in IFC-formaat mogelijk maakt”, zegt Shane O’Regan, productexpert bij Leica Geosystems.
 
Het eenvoudiger richten van de telescoop, de hoge nauwkeurigheid en de bediening door één persoon zijn enkele belangrijke kenmerken die de iCT30 maatvoeringstool onderscheiden. De iCT30 is een snelle en robuuste tool die operators ondersteuning biedt in moeilijke omstandigheden op bouwlocaties met bijvoorbeeld reflecties, onderbreking van de zichtlijnen of blokkades. Met de iCT30 kunnen operators meer punten per dag in kaart brengen, waardoor het bouwproces versneld wordt.

Leica Geosystems is een onderdeel van Hexagon en ontwikkelt complete oplossingen voor professionals over de hele wereld. Professionals in bedrijfstakken zoals de luchtvaart, defensie, veiligheid en beveiliging, bouw en fabricage vertrouwen op Leica Geosystems voor al hun behoeften op het gebied van geo-informatie. Hexagon is wereldwijd marktleider in digitale oplossingen die Autonomous Connected Ecosystems (ACE) creëren. Bij Hexagon werken ongeveer 20.000 medewerkers in vijftig landen. De netto omzet bedraagt ongeveer 3,5 miljard €.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten