Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Omgevingsvergunning voor Corda Arena in Hasselt

De Vlaams overheid heeft een omgevingsvergunning afgeleverd voor een hypermoderne digitale arena op Corda Campus. De Corda Arena wordt met zijn 10.000 m² de eerste en grootste digitale arena van het vasteland.

Ontwerp zonder titel - 2024-03-15T102111.509
Corda Campus

Door de aflevering van de omgevingsvergunning wordt een hoogtechnologisch gebouw mogelijk van 60 meter lang en breed en 24 meter hoog. Met die afmetingen zal de arena ongeveer 10.000 m² tellen. De Corda Arena wordt uitgerust met de nieuwste streamings- en broadcastingsystemen zodat de hele wereld kan meekijken tijdens de events. Het wordt een locatie voor grote internationale events en congressen. De arena wordt multifunctioneel ingericht: de helft van de oppervlakte zal worden ingenomen door verhuurbare flexunits, die als skyboxes kunnen dienen wanneer er evenementen doorgaan in de arena. De andere helft van de oppervlakte kan benut worden als eventruimte. Er kunnen maximum 4.000 mensen samen het event of spektakel bijwonen, maar de arena wordt zo opgebouwd dat ook kleinere groepen perfect gebruik kunnen maken van de faciliteiten.   

“Waar steden als Brugge en Gent hun historisch karakter kunnen uitspelen, willen we in Hasselt de kaart trekken van het digitale”, zegt Vlaamse minister van Toerisme Zuhal Demir. “De Corda Arena is next level, met state-of-the-art technologie en een futuristische architectuur binnen en buiten.”


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten