Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Ontwerpteam aangesteld voor herontwikkeling van Europese wijk

Cityforward, FPIM en Ethias werken aan een plan om de komende jaren 300.000 m² ruimte in 21 kantoorcomplexen te transformeren naar duurzame gebouwen, inclusief residentiële wooneenheden. Om dit te realiseren, werd Plusoffice Architects uit 22 kandidaten gekozen om het masterplan uit te tekenen.

Cityforward

Het ontwerpteam van Plusoffice Architects zal zich in de komende maanden bezighouden met haalbaarheidsstudies, de stedenbouwkundige inpassing en overleg met de stakeholders. Hierbij krijgt het ondersteuning van RE-ST en Osmos Network, twee expertenbureaus in duurzame stadsontwikkeling. Bedoeling is voor de 21 gebouwen een kader uit te werken dat de vastgoedontwikkeling nadien in de juiste richting moet sturen. ​Dit moet een ideale mix tussen kantoren, publieke en commerciële voorzieningen, groene en open ruimtes, en  uiteenlopende woonvormen omvatten. Het ontwerpteam zal per gebouw nagaan wat het maximaal gewenste bouwvolume is, waar via ontharding ruimte kan worden vrijgemaakt en hoe projecten het best in de omliggende wijk passen. Daarbij worden ook verschillende aspecten van duurzaamheid meegenomen, zoals het reduceren van energieverbruik en CO2-uitstoot, het bevorderen van hernieuwbare energiebronnen, het verbeteren van de mobiliteit in de wijk en het creëren van nieuwe groene ruimtes. Het richtinggevend stedenbouwkundig kader moet eind maart 2024 klaar zijn. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten