Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Ooms Woonrealisaties: de totaaloplossing voor wie wil bouwen of verbouwen

Het Kempense familiebedrijf uit Rijkevorsel viert dit jaar haar 70e verjaardag en doet dat in volle expansie. Nu ook de interieurafdeling helemaal op eigen benen staat, biedt het bedrijf namelijk een totaaloplossing aan voor zowel bouwheer, ontwikkelaar, architect en interieurarchitect.

Metser-Ruwbouwwerken_ok
Ooms Woonrealisaties

WONINGBOUW

Sinds 1954 is Ooms Woonrealisaties een vaste waarde in de Antwerpse bouwsector. Het bedrijf zette als één van de eerste aannemers het sleutel-op-de-deur-principe op de kaart met zo’n 50 woningen per jaar in eigen streek.
Met de bouw van het gloednieuwe inspiratiecentrum in Rijkevorsel waait er de voorbije jaren echter een nieuwe wind door het bedrijf. Het sleutel-op-de-deur bouwbedrijf van weleer neemt zo 70 jaar later heel andere proporties aan.
“In de eerste plaats omdat onze activiteiten in woningbouw enorm divers geworden zijn, iets wat we ook in ons inspiratiecentrum laten zien”, zegt bestuurslid Bart Geentjens. “Zo bouwen we niet alleen meer ‘sleutel-op-de-deur’, maar zijn we ook actief in de exclusieve villabouw en projectontwikkeling.”
Dat is naar eigen zeggen een gevolg van de nauwe samenwerking met tal van architecten uit het Antwerpse. Die lijken namelijk wel te vinden voor de aanpak van Ooms Woonrealisaties.
“Met vandaag zo’n 120 vakmensen vast in dienst voeren we namelijk zoveel mogelijk werken zelf uit, van metsel- en dakwerken tot en met de binnenhuisafwerking”, zegt Geentjens. “Onze klant heeft zo één aanspreekpunt voor een veelheid aan werken, waardoor hij of zij op gebied van werfcoördinatie en planning maximaal ontzorgd wordt. Onze nieuwe baseline ‘Meer tijd om te genieten’ vat dat perfect samen.”

TOTAALAANNEMER

Als aannemer bouwt Ooms Woonrealisaties vandaag dus van een half open particuliere woning tot een woonproject met tientallen appartementen. Maar daar stopt het niet.
“Onze renovatie-afdeling is de voorbije jaren meer dan verdubbeld”, aldus Geentjens. “We hebben ons op dat gebied gespecialiseerd in omvangrijke totaalrenovaties. Toeval is dat niet, want bij dergelijke renovaties, net als bij nieuwbouwprojecten, gaan ruwbouwwerken en interieurmaatwerk hand in hand.”

De voorbije jaren gingen er dan ook verschillende investeringen naar die interieurafdeling.

“Zo hebben we vandaag onze eigen interieurarchitecten in dienst op kantoor”, zegt Geentjens. “Hun ontwerpen worden gerealiseerd door onze eigen schrijnwerkers in een modern atelier en bij de klant thuis gemonteerd door onze plaatsers. Dat betekent enerzijds dat we maatwerk interieur kunnen voorzien voor de woningen en projecten die we zélf bouwen of verbouwen. Anderzijds kunnen we dat ook voor woningen en projecten die we niet (helemaal) gebouwd of verbouwd hebben.”

Ook voor externe interieurarchitecten gaat de schrijnwerkerij van Ooms Woonrealisaties aan de slag. In dergelijke gevallen heeft het bedrijf gewoon de schrijnwerkerspet op. “Al zijn we niet helemaal te vergelijken met een traditionele schrijnwerker”, benadrukt Geentjens.

“Dat we kennis én kunde inzake ruwbouw koppelen aan dat van interieur, is een belangrijke troef voor zowel professionals als particuliere klanten. Onze toegevoegde waarde ligt daarom in het uitvoeren van totaalprojecten waarbij ruwbouw en interieur maximaal op elkaar afgestemd kunnen worden. Die kaart zullen we de komende jaren dan ook blijven trekken”, besluit Geentjens.

Bart-Geentjens---Lres
Plaatsers-Interieur
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten