Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Pendeldeuren en DuraProject-deuroppervlak vullen het Hörmann-gamma aan

Tijdens de 19de editie van Municipalia, de beurs voor gemeentelijke vertegenwoordigers en beleidsmakers, stelde Hörmann twee nieuwe producten voor die haar deurengamma vervolledigen: de innovatieve pendeldeuren en het hoogwaardig deuroppervlak DuraProject.

BKBC - 2024-06-21T133309.131
Hörmann

Een pendeldeur, ook wel vochtdeur genoemd, is een deur met twee zijdes die zowel aan de binnen- als buitenkant geopend kan worden. 

Het nieuwe pendeldeurengamma van Hörmann is verkrijgbaar in polyethyleen (PE) of roestvrijstaal in tien standaardkleuren en kunnen tegen temperaturen tot –30°C.  Bovendien zijn ze onderhoudsvrij, stroomloos, en snel en eenvoudig te monteren. In combinatie met de speciale, bijzonder stootvaste en onderhoudsvrije roestvrijstalen scharnieren hebben de pendeldeuren een grote bestendigheid en zijn ze duurzaam. De deurvleugels kunnen via het scharniersysteem met een openingshoek van 180° of 360° geopend worden.  

Voor alle toepassingsgebieden  

De pendeldeuren komen in verschillende toepassingsgebieden tot hun recht. In bedrijven met hoge hygiënestandaarden, zoals koelhuizen of vleesverwerkende bedrijven, voldoen de Hörmann PE-pendeldeuren aan de standaarden. In magazijnen en supermarkten zijn ze de ideale oplossing als er tegelijkertijd sprake is van een snelle doorgang en hoge belasting. In restaurants en grootkeukens zijn de pendeldeuren handig in situaties waarin men de handen niet vrij heeft.  

Hörmann DuraProject, bijzonder robuust  

Naast de pendeldeuren presenteerde Hörmann ook het baanbrekende DuraProject-deuroppervlak voor binnendeuren. Dit innovatieve oppervlak is bijzonder kras- en slijtvast, en biedt superieure prestaties in veeleisende omgevingen zoals scholen, kinderdagverblijven, hotels en kantoren. 

Het deuroppervlak is gecertificeerd volgens DIN EN 438-3 en biedt dezelfde eigenschappen als HPL, tegen een aantrekkelijkere prijs. Het oppervlak is bestand tegen licht, hitte en stoom, waardoor het perfect is voor ruimtes met hoge eisen aan hygiëne en duurzaamheid. Het DuraProject-oppervlak wordt standaard met het robuuste stalenprofiel frame VarioFix toegepast en is verkrijgbaar voor houten deuren met een glad of gestructureerd oppervlak in de kleuren verkeerswit, lichtgrijs en stofgrijs. 

BKBC - 2024-06-21T133412.461
Hörmann
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten