Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Piet Vandendriessche ceo Deloitte België

Piet Vandendriessche is benoemd tot de nieuwe ceo van Deloitte België. Hij volgt Rik Vanpeteghem op, die na acht jaar ceo-schap een nieuwe rol zal opnemen in Deloitte als regionaal managing director Europa, het Midden-Oosten en Afrika en als lid van het wereldwijde executive committee. De nieuwe baas wil het bedrijf voort laten groeien en het marktleiderschap bestendigen. De strategie die Vandendriessche naar voor schuift, is gestoeld op organische groei aangevuld met overnames. Tegen 2020 wil hij van de huidige 3.200 medewerkers groeien naar 4.000. Door zijn buitenlandse ervaring is Vandendriessche goed geplaatst om de verdere internationalisering van Deloitte te begeleiden.

Piet Vandendriessche ceo Deloitte België

De nieuwe ceo ziet vandaag drie grote trends op de markt. Er is wereldwijd meer behoefte aan zekerheid en aan een beter beheer van risico's: cyberrisico's, maar ook de risico's om niet te voldoen aan de complexere en meer gefragmenteerde regelgeving. Daarnaast zijn er meer fusies en overnames. Bedrijven en private equity-investeerders zijn op zoek naar investeringen die duurzame groei ondersteunen, want er is cash beschikbaar', aldus Vandendriessche.

Als derde trend stelt Deloitte vast dat bedrijven door veranderingsprocessen gaan om relevant te blijven in een wereld die steeds technologischer en digitaler wordt. Daarbij hebben ze nood aan advies uit verschillende domeinen zoals 'cloud solutions' en 'data analytics'. Die trend merkt Deloitte ook in de cijfers van 2016: de afdeling Consulting groeide met 25%.

'We verwachten een verdere groei van onze adviespoot. Daarnaast neemt ook het belang van internationalisering toe: steeds vaker wordt binnen Deloitte over de nationale grenzen heen samengewerkt. Belgische medewerkers zijn daarbij zeer gegeerd op de internationale markt', zegt Piet Vandendriessche. Door de centrale ligging van het nieuwe hoofdkwartier Gateway aan de luchthaven kan het bedrijf zijn claim als internationale hub waarmaken.

Deloitte wil zich daarnaast ook focussen op familiebedrijven met hoofdkwartieren in België. Inzake overnames wil de nieuwe ceo de bestaande dienstverlening versterken in niches die strategisch belangrijk zijn. In het verleden gebeurde dat al met o.a. de digitale financiële administratie van Orbit, de innovatieve leeroplossingen van Vision en de 'data analytics' van Numius.

Deloitte België heeft tien kantoren in ons land en is de grootste organisatie op het gebied van audit, accounting, juridisch en belastingadvies, consulting en financial advisory services. Deloitte legt zich toe op advies (fiscaliteit, juridisch advies, hr, systemen, strategie), op alles wat met audit en risk te maken heeft, en op ondersteuning bij belangrijke transformaties (fusies en overnames, business-transformaties, digitalisering). De dienstverlening richt zich zowel naar nationale en internationale ondernemingen als naar kmo's, de publieke sector en nonprofit-organisaties.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten