Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Preventieve maatregelen om je camionette te beschermen tegen diefstal

Bouwprofessionals worden vaak geconfronteerd met het risico op diefstal van hun camionettes, een ernstige tegenslag die kan leiden tot aanzienlijke financiële verliezen en verstoring van hun activiteiten.

Action-camionnette-lp-ban_v2

Hier zijn enkele maatregelen die je kan nemen om diefstal van je camionette te voorkomen:

  • Installeer een alarmsysteem: Voorzie je camionette van een geavanceerd alarmsysteem dat afgaat bij een poging tot diefstal of indringing. Alarmsystemen schrikken dieven vaak af en waarschuwen mensen in de buurt.
  • Versterk de "fysieke" beveiliging: Zorg ervoor dat de deuren van je camionette zijn voorzien van kwalitatieve sloten. Overweeg het installeren van extra sloten en antidiefstalsystemen om dieven af te schrikken.
  • Parkeer op veilige plaatsen: Kies goed verlichte en drukbezochte parkeerplaatsen. Geef de voorkeur aan parkeerplaatsen die worden bewaakt door beveiligingscamera's of die voor gebouwen zijn geparkeerd waar er voortdurend mensen aanwezig zijn.
  • Gebruik visuele afschrikmiddelen: Plaats stickers of borden waarop staat dat er een beveiligingssysteem aanwezig is in je camionette. Dit kan potentiële dieven afschrikken door ze te laten geloven dat het risico om betrapt te worden hoog is.
  • Investeer in een GPS-volgsysteem: GPS-volgsystemen kunnen helpen je camionette snel te lokaliseren in geval van diefstal. Dit vergroot de kans om het gestolen voertuig terug te krijgen.
  • Sensibiliseer je teams: Informeer je personeel over het belang van preventieve maatregelen tegen diefstal. Moedig hen aan om verdachte activiteiten rond de voertuigen te melden.
  • Voer regelmatige controles uit: Controleer regelmatig je camionette op tekenen van een poging tot diefstal of schade. Repareer snel beschadigde sloten of andere problemen die de veiligheid van je voertuigen beïnvloeden.

Door deze preventieve maatregelen te volgen, kun je het risico op diefstal van je camionette aanzienlijk verminderen. Preventie blijft de sleutel om je eigendommen te beschermen en de continuïteit van je bedrijfsactiviteiten veilig te stellen.

Lees meer over verzekeringen voor je camionette.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten