Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | PROCERTUS – Een multisectorale, toekomstgerichte certificatie-instelling

Om de kwaliteit van haar producten te garanderen, maakt de Belgische bouwsector sinds jaar en dag gebruik van certificaten die door meerdere instanties worden uitgereikt. Om meer eenheid en duidelijkheid te creëren, besloten BE-CERT, PROBETON en OCAB-OCBS de handen in elkaar te slaan. Onder de naam PROCERTUS vormen ze sinds kort één certificatie-instelling die bovendien ook services met betrekking tot inspectie en metrologie aanbiedt in de beton- en staalsector.

IMG_2212b_ok

Onder deze nieuwe vlag wil PROCERTUS maximaal gebruik maken van de synergiën tussen deze verschillende entiteiten om nieuwe opportuniteiten te creëren, vooral op het vlak van innovatie en circulariteit.

Een van de vele uitdagingen voor de nieuwe eengemaakte organisatie heeft betrekking tot het GROENE BENOR-label: BENOR vzw wil de milieugerelateerde aspecten ontwikkelen, zodat ze kunnen worden voorgeschreven in bestekken en door publieke en particuliere bouwheren. Het is tijd om de transitie naar een circulaire economie en klimaatvriendelijk bouwen te versnellen. Dankzij dit initiatief kan PROCERTUS bijdragen tot de uitrol van een Belgisch systeem dat hierin voorziet via sectoraal overleg.

Met dezelfde insteek richt PROCERTUS zich op het updaten van regelgeving en normen, die soms te beperkend of gedateerd zijn voor recent ontwikkelde oplossingen of producten: niet alleen ziet PROCERTUS erop toe dat de regelgeving en normen nauwgezet worden toegepast, maar zorgt er ook voor dat ze meegroeien met de innovaties en blijvend de inherente kwaliteit van de producten, en dus ook de veiligheid van de eindgebruikers, garanderen.

staven_ok
lomme-keermuur-2004-1_ok
Logo_Procertus_RGB_ok
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten