Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Recticel start digitaal kenniscentrum over uitdagingen in de bouw

De bouwsector wordt al enige tijd geconfronteerd met een verzameling aan uitdagingen. Denk maar aan het tekort aan arbeidskrachten en vakmensen, evoluties in technologie en techniek zoals BIM, de organisatie van het bouwproces, nieuwe manieren van samenwerken, het doorgeven van kennis en het steeds groeiende belang van duurzaamheid.

Recticel Talks
Dit alles bezorgt heel wat aannemers en bouwprofessionals kopzorgen. Of het nu gaat om residentiële, industriële, openbare of utiliteitsgebouwen, aannemers hebben een hele verzameling normeringen en wetgevingen te volgen. En architecten zijn steeds meer genoodzaakt om hun manier van werken grondig bij te stellen of te herdenken.
 
Met het nieuwe kenniscentrum Recticel Talks wil Recticel Insulation bouwprofessionals inspireren, uitdagen en ondersteunen. Bouwexperts komen aan het woord over hun vak zodat aannemers en architecten getriggerd worden om zaken anders te zien, om kennis te delen en zo hun vak nog beter te kunnen uitoefenen.
 
In de blogsectie ontdek je wat er leeft en beweegt in de bouwsector en welke visie federaties, architecten of aannemers hebben op bepaalde topics zoals renovatie, digitalisatie of duurzaamheid.
 
Aan de hand van blogs, podcasts, video’s, webinars… gaat Recticel in dialoog met professionals uit de bouwindustrie. Zo verneem je de visie van Marc Dillen, directeur-generaal van de Vlaamse Confederatie Bouw, op de renovatie-uitdagingen 2050 of vertelt Kati Lamens meer over mogelijke lock-ins in een renovatieproject en het belang van een grondige audit door de architect.
 
http://www.recticeltalks.be

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten