Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Remeha en Techneco bundelen krachten

Klimaatspecialist Remeha neemt alle aandelen over van Techneco, een Nederlandse specialist in warmtepompen. Door de overname versterken beide partijen zich op de warmtepompmarkt om zo een marktleidende positie op te bouwen. Techneco blijft voorlopig als zelfstandige dochteronderneming van Remeha actief in de markt.

Remeha en Techneco bundelen krachten

Remeha ontwikkelt innovatieve en energiezuinige producten voor klimaatbeheersing en telt ruim 500 medewerkers. Het bedrijf geeft op eigentijdse wijze invulling aan ontwikkeling, productie en marktbenadering, waarmee het in Europa uitgroeide tot een vooraanstaande fabrikant. Remeha is marktleider in de utiliteitssector en wil duurzame binnenklimaatoplossingen haalbaar en betaalbaar maken om zo belangrijke stappen te zetten naar een CO2-neutrale samenleving. Daarom wil Remeha voort  groeien in warmtepompen. Remeha is één van de voornaamste merken van de BDR Thermea Group uit Apeldoorn. Deze groep realiseert met 6.500 medewerkers in ruim 80 landen een omzet van 1,7 miljard €.

Techneco is 23 jaar geleden opgericht en onderscheidt zich door zijn technische kennis en een brede en innovatieve portfolio met onder meer hybride, lucht/water- en bodemgebonden warmtepompsystemen. Techneco is onder meer bekend van de Elga, een slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met elk cv-toestel. Het bedrijf levert verschillende types warmtepompen, waaronder hybride, gasabsorptie-, en volledig elektrische warmtepompen. Door zijn gespecialiseerd assortiment kan het bedrijf uit Delft voor vrijwel elke situatie de juiste oplossing bieden. In overleg met adviseurs en installateurs ontwerpt Techneco warmtepompsystemen op maat, zodat de klant altijd de meest rendabele oplossing krijgt. De compleet geïntegreerde warmtepompsystemen van Techneco worden in de woningbouw en de utiliteitsbouw gebruikt.

“De komende jaren zullen we het gebruik van fossiele brandstoffen geleidelijk terugdringen. Voor die verduurzamingsroute ontwikkelen wij passende oplossingen en daarvoor hebben we een uitgebreide productportfolio nodig. Met de producten en de kennis van Techneco voegen we een nieuw en zeer compleet pakket toe aan de duurzaamheidsconcepten van Remeha”, verklaart Arthur van Schayk, algemeen directeur van Remeha.

“Voor Techneco betekent de overname door Remeha vooral meer slagkracht om de ontwikkeling van zijn marktpositie en producten te versnellen. We zijn de jongste jaren bijzonder snel gegroeid. Een sterk merk als Remeha biedt de beste mogelijkheden om voort te bouwen aan onze bouwvisie met enkel duurzame energiesystemen”, aldus Pieter van Alphen, oprichter en algemeen directeur van Techneco.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten