Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Sharp lanceert nieuwe glas-glas zonnepanelen

Sharp breidt zijn productassortiment uit met vier nieuwe zonnepanelen die speciaal zijn ontwikkeld voor de vereisten van daksystemen. De bifacial-zonnepanelen hebben een witte coating op de folie aan de achterkant tussen de cellen die door middel van lichtreflectie de efficiëntie verhoogt.

BKBC - 2024-09-19T114508.202
Sharp

De nieuwe zonnepanelen leveren een vermogen van 435 W tot 450 W en maken gebruik van moderne bifacial technologie. Hierdoor wordt aan beide zijden van de zonnepanelen energie onttrokken ter verhoging van de efficiëntie. Dit is met name het geval in omgevingen met reflecterende oppervlakken.

De tweezijdige glascoating op de zonnepanelen zorgt voor meer stabiliteit en optimale bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht, temperatuurschommelingen en mechanische spanning.

De zonnepanelen zijn 1762 mm lang, 1134 mm breed en 30 mm diep en wegen 25,0 kg. De kabels hebben een lengte van 1270 mm en de glasdikte van de zonnepanelen is ieder 2 mm.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten