Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Sharp onthult zwart zonnepaneel van 435 Wp

Sharp Energy Solutions Europe heeft zijn nieuwste product op het gebied van halve-celtechnologie geïntroduceerd. De NU-JC435 is een N-type TOPCon zonnepaneel met monokristallijne siliciumcellen van 435 W. Het zit vervat in een slank zwart frame en een witte folie aan de achterkant.

Ontwerp zonder titel - 2024-03-15T092334.763
Sharp

De NU-JC435 heeft een efficiëntie van 22,28% en een lage temperatuurcoëfficiënt van -0,300%/°C. Deze eigenschappen verbeteren de prestaties bij hoge omgevingstemperaturen.

Het zonnepaneel is gebouwd met M10-wafels (182 mm) met 108 halve cellen. De geavanceerde technologie met 16 busbars met ronde ribbons verbetert niet alleen het vermogen van de afzonderlijke cellen, maar vermindert ook de gevoeligheid voor microscheurtjes. 

Elke Sharp-module met halve cellen is uitgerust met drie compacte verdeeldozen, die elk slechts één bypass-diode bevatten. Dit ontwerp vermindert de warmteoverdracht naar de cellen erboven en dat is op zijn beurt bevorderlijk voor de levensduur van het zonnepaneel en de algehele systeemprestaties.

Het zonnepaneel is uitgerust met de MC4-connector, zodat het compatibel is met een groot aantal populaire optimizers en omvormers op de markt.

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van het zonnepaneel zijn erkend met de IEC-zegels (IEC61215 en IEC61730). Hieruit blijkt dat het zonnepaneel voldoet aan strenge internationale normen. Door middel van uitgebreide tests heeft het zonnepaneel bewezen bestand te zijn tegen zware omstandigheden. Daarnaast heeft dit zonnepaneel ook een PID-resistentietest en de test in het kader van EN13501 'brandreactie'. 

Met afmetingen van 1722 × 1134 mm en een slank frame van slechts 30 mm weegt het NU-JC435 zonnepaneel slechts 20,7 kg. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten