Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Silvia Gioja wint WICE-award voor Arcadis

Silvia Gioja, bouwkundig ingenieur bij ontwerp- en adviesbureau Arcadis België, heeft zopas een WICE-award (Women in Construction & Engineering) gewonnen in de categorie ‘Best Woman in Tunneling & Underground Construction’ gewonnen.

Silvia Gioja haalt WICE-award voor Arcadis
Het is de eerste maal dat een werknemer van Arcadis België een award in de wacht sleept in deze prestigieuze Europese wedstrijd.
Silvia is Italiaanse van origine, maar woont en werkt al een paar jaren in Antwerpen.
 
De WICE-awards werden dit jaar al voor de zevende keer uitgereikt. Met deze onderscheidingen willen de organisatoren meer vrouwen overtuigen om de stap te zetten naar de bouw- en ingenieurssector.
 
Arcadis doet er zelf ook alles aan om de sector te vervrouwelijken. Binnen een paar jaren wil het ontwerp- en adviesbureau 40% vrouwelijke ingenieurs in dienst hebben.
 
Silvia Gioja werkt in opdracht van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan een beter tunnelbeheer via digitale tools voor twintig Vlaamse tunnels.
 
Zo heeft zij de Kennedytunnel in Antwerpen omgezet in een VR-model (Virtual Reality) om zo een beter zicht te krijgen op de staat van de tunnel, de noodzaak van onderhoud en renovatie, enz.
 
Het digitale model zal ervoor zorgen dat het onderhoud van de tunnel beter gepland kan worden, zodat de verkeersdoorstroming op deze bijzonder drukke plek in het Vlaamse verkeersnet beter verloopt.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten