Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Skamol wordt onderdeel van Etex

Etex kondigde de overname aan van Skamol, een fabrikant van isolatiematerialen voor hoge temperaturen. Beide bedrijven zijn complementair wat betreft producten en geografische gebieden, waardoor ze gezamenlijk hun aanbod van hoge-temperatuurisolatie oplossingen voor bouw- en industriële toepassingen verder kunnen uitbreiden.

ETEX_25
Etex/Skamol

Skamol is een Deense fabrikant van speciale isolatiesystemen voor hoge temperaturen. De twee belangrijkste types zijn calciumsilicaat- en geperste vermiculietplaten. Deze producten worden wereldwijd voor diverse toepassingen gebruikt, van isolatie van industriële ovens, kachels en open haarden in woningen, tot schimmelpreventie in woningen en brandbeveiligingsoplossingen voor gebouwen. Deze verscheidenheid aan toepassingen vormt een strategische aanvulling op de huidige producten en oplossingen van Etex, met name op het gebied van calciumsilicaatplaten waar de onderneming met haar Promat-activiteiten al een belangrijke rol speelt.

Skamol met hoofdkantoor in het Deense Aarhus en telt drie fabrieken in Denemarken en een in Polen. Het telt iets meer dan 300 werknemers die vorig jaar een omzet van ongeveer 80 miljoen euro realiseerden. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten