Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Slim renoveren met nieuwe app

Met je laptop op schoot of door een virtual reality-bril een rondgang maken door je huis zoals het eruit zal zien na een geplande renovatie: vanaf nu is dat mogelijk met ‘MyDaylight’, een nieuwe app die werd ontwikkeld door Velux en die het effect van daglicht in woningen visualiseert. Met de app kunnen huiseigenaars zelf alle mogelijke parameters van hun (toekomstige) woning instellen. Vervolgens is binnen tien minuten via een digitale simulatie in 360˚ of in virtual reality te zien hoe het ontwerp uitpakt voor de hoeveelheid daglicht in huis.

slim renoveren hoofdfoto

Velux ontwikkelde de app als hulpmiddel voor het groeiende aantal eigenaars dat met een renovatie of verbouwing meer ruimte willen creëren en/of de waarde van hun huis willen verhogen. Zij zoeken daarbij steeds vaker naar online ondersteuning en inspiratie. Europeanen besteedden in 2016 liefst 377 miljard € aan renovatieprojecten. MyDaylight geeft hen de mogelijkheid om hun ontwerp daarvoor geheel naar eigen smaak te maken.

Vele mensen die hun huis willen veranderen, hebben moeite om hun idee om te zetten in een concreet ontwerp. De app brengt hen een stap dichter bij het huis dat ze voor ogen hebben. De visualisaties maken hun idee haast tastbaar. De toepassing overbrugt als het ware de kloof tussen voorstellingsvermogen en de eigenlijke renovatie. Gebruikers kunnen vrij experimenteren met hun ideeën. Parameters zoals de afmetingen van vloeren, de plafondhoogte, de helling van het dak, de precieze plek van ramen en de inrichting van kamers zijn stuk voor stuk instelbaar.

De MyDaylight app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten