Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Sneller leveren dankzij logistieke software

SIG Benelux, een leverancier van bouwmaterialen, gaat in zee met Descartes, een producent van logistieke software. De bedoeling is om zo de bouwmaterialen op een meer betrouwbare manier te leveren in de Benelux.

Sneller leveren dankzij logistieke software

Bij leveranciers van bouwmaterialen zijn er heel wat uitdagingen die altijd terugkeren: ze moeten snel kunnen reageren op vragen van klanten. Ook de toegankelijkheid van de werven en de indeling van verschillende vrachten is soms complex. SIG Benelux levert vaak rechtstreeks op de werf: «het valt voor dat onze leveringen vertraging oplopen door files. Vaak belt de klant ons met de vraag waar de vrachtwagen blijft. Hij kan immers niet online volgen waar de vrachtwagen zich bevindt. Dankzij de nieuwe logistieke software zullen we dit nu veranderen in onze vestigingen in de Benelux», communiceert Mandy Bekker, manager operations bij SIG Benelux.

Voordelen

SIG Benelux gebruikt al de routing-softwareoplossing van Descartes in hun vestigingen in de UK en in Ierland. Recent werd besloten dat dit softwarepakket nu ook in hun vestigingen in de Benelux zal gebruikt worden. «Onze klanten krijgen zo actief de informatie digitaal en hoeven met ons niet meer te bellen waar de vrachtwagen blijft. Zo hopen we de klant beter te voorzien in hun informatiebehoeften. Dat is handig voor een klant die bijvoorbeeld op de 10de verdieping werkt. Als we de klant vooraf beter kunnen verwittigen wanneer we zullen toekomen, dan kan de klant zich ook beter voorbereiden. Het is ook zo dat de persoon die de bestelling plaatst, vaak ook niet diegene is die op de bouwplaats aanwezig is», meldt Bekker.   

Betrouwbaarder

De software laat ook toe om de planningsafdeling te digitaliseren. «Op dit ogenblik wordt alles uit het hoofd gepland. Om alles te visualiseren gebruiken we een landkaart met magneetjes. Met de software kunnen we nu alles visualiseren op een digitale kaart. Alle parameters zitten in de software. Zo houdt de software rekening met de drukte op de weg en de snelheid van de vrachtwagens. Onze levertijden worden betrouwbaarder. Het leveringsproces met de klant wordt ook gedigitaliseerd. De leveringsbon wordt digitaal afgetekend. We kunnen makkelijk foto’s maken en in Descartes opslaan. Dat is handig als er ergens een beschadiging is opgetreden», aldus Bekker.  

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten