Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Sortimo opent nieuwe vestiging in Kontich

Sortimo Belux opende zopas een nieuwe vestiging in Kontich, de vierde reeds in België. Door de constante groei van het bedrijf, gespecialiseerd in bedrijfswageninrichting, was een extra vestiging in de regio Antwerpen nodig. De bedrijfshistoriek van Sortimo Belux leest als een succesverhaal: van een kleinschalige importeur in 1996, met slechts twee medewerkers in Tubize, evolueerde het naar een goed draaiende onderneming met een 45-tal werknemers verspreid over verschillende vestigingen.

sortimo

Doorheen de jaren vestigde Sortimo zich op strategische plaatsen in België. In 2003 opende het bedrijf, voor het eerst officieel als Sortimo Belux bvba, een vestiging in Vilvoorde. Vijf jaar later was de regio West-Vlaanderen aan de beurt, met de opening van Sortimo West in Waregem. In 2012 zette de onderneming de eerste stappen in Limburg met een derde vestiging: Sortimo Oost in Tessenderlo. Intussen bleek de vestiging in Vilvoorde te klein geworden voor het steeds groter wordende bedrijf en in 2013 volgde de verhuis van Sortimo Centrum in Vilvoorde.

Hierna startte een periode van strategische en structurele partnerships om ook klanten die niet in de buurt van een vestiging wonen een voldoende en adequate service te bieden. Die samenwerkingen strekken zich uit over het hele land, van Oostende tot Luxemburg. Ook de mobiele service, met installaties op verplaatsing, kreeg in deze periode vorm. Vandaag zijn een viertal serviceploegen continu op de baan.
Sortimo Belux telt vandaag een 45-tal werknemers, van wie 23 technici, elf salesmedewerkers op de baan en elf medewerkers voor de interne klantendienst. Omdat de groei zich voortzet, was een vierde vestiging nodig om de bestaande filialen te ontlasten en om de klanten in de regio Antwerpen beter te kunnen bedienen. Sortimo Noord in Kontich zal naast kantoren en een werkplaats ook meteen de ruimste outlet-afdeling krijgen. In die afdeling worden inrichtingen die bijvoorbeeld al eens gebruikt zijn op een beurs aangeboden met mooie kortingen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten