Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Sparki en Retail Estates kiezen voor duurzaam partnership

In november 2022 installeerde ultrasnellaadspecialist Sparki voor de eerste keer snellaadstations op een retailpark van vastgoedbedrijf Retail Estates. Intussen zijn er tien gezamenlijke locaties operationeel en dat aantal stijgt maandelijks.

BKBC - 2024-06-11T111342.103
Sparki / Retail Estates

Toen Retail Estates in 2022 op zoek was naar een laadpartner voor 40 locaties, kwam Sparki als beste uit de bus. Volgens Retail Estates zijn ook hun retailers blij met de komst van de ultrasnellaadstations, die een meerwaarde bieden aan de bezoekers van de retailparken. 

Zowel Sparki als Retail Estates zetten volop in op duurzaamheid, ook op vlak van decarbonisatie. Zo leveren de laadstations van Sparki alleen groene stroom en investeert Retail Estates jaarlijks miljoenen in de verduurzaming van zijn retailparken, bijvoorbeeld in on-site zonnepanelen. Die voorzien zijn retailers nu van groene stroom en zouden ook aangesloten kunnen worden op de Sparki-laadstations. 

Dat de samenwerking met Retail Estates voor de lange termijn is, wil niet zeggen dat Sparki zijn zoektocht naar locatiepartners stopt. “We willen het grootste ultrasnellaadnetwerk in België uitrollen en dat kunnen we niet alleen. Sparki is steeds op zoek naar toplocaties aan drukke verkeersaders”, aldus Sparki-CEO Peter Buyckx.

Om EV-rijders zo vlot mogelijk toegang te geven tot dat snelgroeiend netwerk, biedt Sparki een eigen laadpas applicatie aan. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten