Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Staalproducent British Steel failliet

British Steel, de op één na grootste staalproducent van het Verenigd Koninkrijk, heeft de boeken neergelegd. Daardoor staan 5.000 rechtstreekse jobs op de helling. Met de toeleveranciers erbij worden zelfs 24.000 banen bedreigd. De staalproducent had de Britse regering nog om een noodlening gevraagd, maar daarover raakte men het niet eens. Als oorzaken van het faillissement wordt verwezen naar de onzekerheid die wordt veroorzaakt door onder meer de hoge grondstofprijzen en de brexit.

staalfabriek
zhaojiankang

Of het tot een ontmanteling of een overname van het bedrijf komt, is onduidelijk. Er is een curator aangesteld om de verschillende opties voor de activiteiten te onderzoeken. In tussentijd blijven de fabrieken draaien en blijft iedereen aan het werk. De grootste fabriek van British Steel staat in Scunthorpe in het noordoosten van Engeland. Daar werken ongeveer 3.000 mensen; er wordt vooral staal gemaakt voor de bouwsector en voor spoorlijnen.

British Steel werd in 2016 door de investeringsmaatschappij Greybull voor 1 pond overgenomen van het Indiase Tata Steel, dat af wilde van de verlieslatende tak. In 2017 maakte British Steel weer winst. De voorzitter van British Steel is de Luxemburger Roland Junck, die in België eerder CEO was van de noodlijdende zinkverwerker Nyrstar. De fabriek van British Steel in Saint-Saulve in het noorden van Frankrijk is niet betrokken is bij de liquidatie. Deze fabriek behoort tot een ander onderdeel van de Britse groep.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten