Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Stadsbeek weer waterdicht en toekomstbestendig met keerwanden

Door klimaatveranderingen, met name de schommelingen in temperaturen, regenbuien en langdurige droogte, ontstaan er regelmatig problemen bij waterbouwwerken. Bij deze stadsbeek was een volledige renovatie noodzakelijk, waarbij gebruikgemaakt is van een op maat gemaakte keerwandoplossing. Door de waterdichte oplossing loopt het water uit de stad weer goed weg.

Bouwkroniek-oktober-beeld-2

De stadsbeek in Hengelo heeft het flink te verduren gehad door klimaatveranderingen. De beek stroomt deels door een dichtbevolkte woonwijk waardoor de verzakte oevers voor ongemak zorgde voor omwonenden. Om dit probleem op te lossen is er groot onderhoud uitgevoerd bij de beek, waarbij ook de betonnen wanden vervangen zijn. Door de oevers te herstellen is het mogelijk om regenwater in de toekomst af te voeren naar de beek, wat beter is voor de stand van het grondwater. Bovendien wordt de rioolwaterzuivering hierdoor ook minder belast.

Om de oever te herstellen waren diverse hoogtes en typen wanden nodig. Hiervoor is een maatwerk oplossing ontwikkeld, waarbij is gekozen voor een basis van LR keerwanden met hak. Hierdoor is er een stabiele beek gerealiseerd waardoor de regenwaterafvoeren van nabijgelegen gebouwen afgekoppeld konden worden van het riool. Door waterplanten en oeverbeplanting toe te voegen is er sprake van een complete én toekomstbestendige metamorfose van de beek.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over andere oplossingen op maat met keerwanden voor water? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van Bosch Beton.

Lees hier meer over de full-service diensten van Bosch Beton

Bouwkroniek-oktober-beeld-1
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten